Ştefan Bolea

Ștefan Bolea (n. 1980, Baia Mare) este doctor în filosofie (2012) și doctor în filologie (2017) al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Este dublu licențiat în Filosofie și Studii Europene și absolvent al unui Master de Studii Americane, bursier Yggdrasil la Universitatea din Oslo, bursier DAAD la Universitatea Ludwig-Maximilian din München, bursier OeAD la Universitatea din Viena ș.a. De asemenea, este cofondator și redactor-șef al e-revistei culturale EgoPHobia.

Printre lucrările sale de filosofie amintim: Ontologia negației, Casa Cărții de Știință (2004), Introducere în nihilismul nietzschean, Aius (2012), Existențialismul astăzi, Herg Benet (2012), Theoria, Crux Publishing (2015), Biblia nihilistă, Crux Publishing (2017). A publicat patru volume de versuri, Război civil, Vinea (2005), Herg Benet (2016), Noaptea instinctelor, Brumar (2009), Gothic, Herg Benet (2011), AntiZeu, Herg Benet (2014), dar și proză: Caietul Roxanei, Herg Benet (2013), Caietul psihopatului, Herg Benet (2015). De asemenea, a îngrijit ediții critice din poeții simboliști: D. Iacobescu, Iuliu Cezar Săvescu, Al. T. Stamatiad.

A publicat poeme, proză, traduceri, recenzii și eseuri în revistele „Apostrof”, „Cultura”, „România literară”, „Tribuna”, „Steaua”, „Mozaicul”, „EgoPHobia”, „Poezia”, „Euphorion”, „Poesis”, „Respiro”, „Sisif”, „Tiuk”, „E-Leonardo”, „LiterNet”, „Contrafort”, „Suspans”, etc. și articole de specialitate în revistele „Philosophy Now”, „Filosofisk supplement”, „Philobiblon”, „Meta”, „Transdisciplinarity in Science and Religion”, „Caietele Echinox”, „Studia Philosophia”, „Hermeneia”.

A obținut șaptesprezece premii și distincții la concursuri naționale de poezie și proză. A fost, de asemenea, de trei ori finalist al Festivalului de Poezie „Prometheus”. Selecții din textele sale au fost traduse în engleză, germană, franceză și portugheză.

3 gânduri despre „Ştefan Bolea

  1. Salut!

    Sunt Adina Mocanu si am primit cartea ta de la Petrisor. Multumesc frumos!:)
    Creatie prolifica! Iti multumesc mult pentru ca ai citit cartea despre Traian Demetrescu. Acest lucru imi intareste convingerea ca e un subiect de interes.

    Toate cele bune si sper ca atunci cand o sa ajungi in Craiova sa avem parte de o discutie.
    Vacanta placuta!

    Adina M.

  2. ma bucur ca ai primit cartea
    e f. laudabil ce ai facut cu tradem – mi se pare un poet bengos :), care nu ar trebui ignorat
    seya in craiova!

    Stefan.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s