Ştefan Bolea s-a născut la 13 octombrie 1980, în Baia Mare. Trăieşte în Cluj-Napoca. Este scriitor şi jurnalist, redactor-şef al e-revistei culturale „EgoPHobia”. De asemenea, este doctor al Facultăţii de Studii Europene, fiind dublu licenţiat în Filosofie şi Studii Europene şi absolvent al unui Master în Studii Americane. Burse de cercetare la Universitatea din Oslo și la Universitatea Ludwig-Maximilian din München.

A publicat cartile Ontologia negaţiei (2004), Război civil (2005), Noaptea instinctelor (2009), Gothic (2011), Introducere in nihilismul nietzschean (2012) si Existentialismul astazi (2012). A publicat poeme și proze în revistele „Apostrof”, „Tribuna”, „Steaua”, „EgoPHobia”, „Poezia”, „Euphorion”, „Poesis”, „Respiro”, „Sisif”, „Tiuk”, „E-Leonardo”, „LiterNet”, „Contrafort”, etc. şi articole de specialitate în revistele „EgoPHobia”, „Sisif”, „Noema”, „Filosofisk supplement”, „Transdisciplinarity in Science and Religion” si „Philosophy Now”.

A obţinut 16 premii şi distincţii la concursuri naţionale de poezie. A fost, de asemenea, de trei ori finalist al Concursului Prometheus. Cărţile sale au fost analizate în volumul Ştefan Bolea – În apele grele ale Rechinului (Editura Junimea, Iaşi, 2010), editat şi coordonat de Ormeny Francisc.

Anunțuri