Lansări Crux Publishing 28 III 2015

afis lansari ff

Pe 28 martie la Nexus Club & Bar în București vă invităm să cunoașteți trei autori români de fantasy senzaționali și să vă bucurați de trei volume demne de citit pe nerăsuflate!

… Unul pare coborât de pe același raft cu Poe și Lovecraft, al doilea vine cu elemente eriksoniene împletite în intrigi complexe despre fanatism religios, corupție și libertate, iar cel de-al treilea vă face să ”alunecați” din realitate în fantezie cât ați zice… Final Frontier!

Ceasul fantasmelor, Oliviu Crâznic

Dacă vrei să citești
…despre un răzbunător rănit şi despre o fată cu trandafir în păr, care îşi doarme somnul de veci sub gheaţă;
…despre un preot răpit în toiul nopţii de doi bărbaţi misterioşi şi forţat să îngrijească rănile unei tinere ferecate în lanţuri;
…despre o seducătoare stranie vizitând un fort izolat, din care soldaţii dispar unul câte unul;
…despre o trecătoare dacă, în care rămăşiţele unei legiuni romane înfruntă o ameninţare supranaturală;
…despre doi poliţişti care răspund unui apel obişnuit, doar pentru a a-şi întâmpina destinul într-o casă a tragediei;
…despre trei adolescenţi care întâlnesc un Rău ocult în drumul lor spre maturitate;
…despre o necunoscută moartă şi despre cât de departe pot merge autorităţile pentru a da de urma criminalului;
…despre un anchetator obosit şi confuz, urmărind un criminal nebun într-o lume aflată la capătul Timpului;
…despre cum poate fi prevenită asasinarea femeii iubite, atunci când toate previziunile sfârşesc la fel;
…şi despre preafrumoasa Ermengaarde din Dinastia Eyes, a cărei inteligenţă cântată de barzi a transformat farmecul feminin în armă supremă,

…dar și despre multe altele, te invităm de la ora 15.45 să stăm de vorbă cu Oliviu Crâznic – autor român premiat național și internațional, cunoscut și ca ”momentul Walpole în literatura română”. Alături de autor și de Prof. Florin Corneliu Pîtea vă invităm să participați la dezvăluirea secretelor acestui volum care se citește cel mai bine noaptea, cu lumina aprinsă!

Anotimpul pumnalelor, Șerban Andrei Mazilu

Începând cu ora 16.00, vom discuta despre romanul dark fantasy Anotimpul pumnalelor, semnat de Șerban Andrei Mazilu, tânărul autor care a debutat în Statele Unite și care acum își face intrarea pe piața românească de fantasy cu un roman clockpunk excepțional.

Așa cum spune și Ștefan Bolea, (Dr. în Filosofie, Drd. în Litere)

”Creând un cuplu de ucigaşi iniţiaţi, care mixează moartea şi iubirea cu revoluţia, ce rivalizează cu cele din Matrix şi Neuromancer – dar şi cu manifestul We Will Rise al celor de la Arch Enemy –, Şerban Andrei Mazilu surprinde din nou (după debutul său american) cu o distopie dark fantasy post-modernă luxuriantă şi exotică. Ce se întâmplă când umbrele iau foc? Dincolo de religie – mai este loc de spiritualitate? Ne putem clădi universul în jurul lui Destrudo? Există un singur zeu, spune un personaj, Thanos (după personificarea grecească a morţii) şi noi toţi ardem pe altarul său!”

Personaje complexe, intrigi și jocuri politice dureros de apropiate de lumea noastră contemporană, confruntări pe viață și pe moarte, ideologii și dogme, atacuri sângeroase și iubiri fragile, toate se desfășoară explosiv într-un univers fantastic încărcat de mister.

Vom încerca să deslușim enigmele propuse de autor și să înțelegem coordonatele literare ale romanului împreună cu Oliviu Crâznic și alți invitați.

Povestiri de la marginea realității, Dan Rădoiu

Încheiem seria de lansări cu o propunere amuzantă și destul de excentrică: de la ora 16.15 vă invităm să ”alunecați” din realitate în fantezie alături de Dan Rădoiu, un scriitor ce combină umorul cu bizarul, fantasticul cu banalul și viața cu suprarealismul pentru a ne conduce dincolo de vălul realității, în lumea lui personală, populată de întâmplări și personaje dintre cele mai neobișnuite.

Așa că de data aceasta vă veți întâlni cu:

… un soț criminal obsedat de misterul unui șifonier, care descoperă, printre altele, și puterea de a vindeca,
… un strigoi blestemat să își trăiască veșnicia în metroul bucureștean, pornit fiind să facă schimb de soartă (și de trup) cu o victimă neștiutoare,
… ceainicul zeiței Hecate, făcător de minuni dintre cele mai imprevizibile, cu adânci consecințe pentru viitorul social și politic al întregii omeniri
… un duh al lămpii, alcoolic, încăpățânat și captiv în puterea unui băiețel ce are o singură dorință,
… un cuplu menit să își trăiască povestea de iubire într-un timp aflat în afara timpului,
… ghemotoace de hârtie care ucid, pelicani bombardieri sau căluți de lemn scoși la plimbare în lesă, un instalator cel puțin bizar, o domnișoară plecată la întâlnire cu moartea (fizică? spirituală?), o statuie de lemn care fură prăjituri, precum și multe, multe altele.

Lumea lui Dan Rădoiu, aflată la o ciudată intersecție între melancolia lui Mircea Eliade și suprarealismul lui David Lynch, abia așteaptă să fie descoperită pas cu pas! Ghidul pentru această călătorie în universuri aparent banale, dar magice – dacă știi cum să le privești, va fi Eugen Cadaru, autorul volumului ”A opta zi e-n fiecare noapte.”
Ne vedem la Nexus Club & Bar în București (Bvd. Regina Elisabeta nr. 37), sâmbătă 28 martie, între orele 15.54 și 16.30 pentru a îi cunoaște pe Oliviu Crâznic, Andrei Mazilu și Dan Rădoiu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s