Dark Mythology

„Dupa ce Saturn fu alungat, Joe ia puterea suprema, ramaind el singurul Zeu al cerului, pamantului si al oamenilor. Lui Pluton, ca a luptat contra Titanilor, i-a dat domnia infernului, fiind in acelasi timp Zeul inmormantarilor si al mortei.


Regatul sau insa era asa de trist, incat nici o Zeita nu a voit sa-l ia de barbat. In adevar: locuinta lui era asezata in mijlocul pamantului, la o distanta egala cu aceea dela cer pana la pamant, si unde soarele si lumina nu strabatea; pe pragul ei se afla durerea si intristarea, avand alaturi de ele boala, batranetea, frica, munca disprata si silnica, moartea si somnul. In acelasi timp razboiul si discordia isi aratau capetele brazdate de serpi, iar Furiile stateau alaturea cu sutimi de alti monstrii asezati la intrarea acestei fatale locuinte, numita Alvernul.” (I. Kiriac, Mythologie, 1926, p. 14)

„Ce suntem si ce nu suntem! noi fiinte de o zi, fiinte de o clipa! Omul e visul unei umbre. Dar cand ne vine o raza trimisa de Joe, atunci muritorii se bucura de o lumina stralucitoare si se impartasesc de o viata dulce.” (Pindar, apud. op.cit., p. 23)

„Iaras in jurul tronului unde sta Joe, se aflau cele trei Dires (irae Daeorum) fiicele Noptei si ale riului Acheron, destinate sa primeasca ordinele ca sa roaza prin mustrare de constiinta si chinuri sufletul celor rai. Ele, pe pamant, aveau numele de Furii sau Eumenide, iar in infern de catelele fluviului Styx, unde produceau groasnice chinuri celor negri la suflet.” (op.cit., p. 25)

„Acesti giganti aveau o talie monstruoasa si o putere egala cu marimea lor … Ei isi propusera sa atace pe Jupiter chiar in Cer, pentru care scop gramadira munti peste munti si astfel ajunsera la el … Gigantii insa fura invinsi si omorati, iar cel mai grozav dintre ei, numit Encelade, fu isbit de Joe cu fulgerul si asvarlit pe muntele Etna. Acolo, din cauza zguduirilor si a furiei lui, s’a produs un mare cutremur de pamant si eruptiunea vulcanului ce exista si astazi. Flacarile vulcanului reprezinta suflarea esita din gafaiala cea mare a monstrului, iar cutremurul de pamant sunt svarcolirile ce face el de a esi afara din prapastia in care zace.” (op.cit., p. 30)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s