Coperta a IV-a

Un mic spoiler cu referinţele critice ale prietenilor mei, Petrişor Militaru şi Sorin-Mihai Grad, care se regăsesc pe coperta a IV-a:

Petrişor Militaru
E aproape imposibil să fii atent în paradis, aşa că o lectură în seara instinctelor te poate face chiar puţin mai vigilent. Eul poetic este tot atât de apropiat de tine ca şi „fizionomia şobolanului”. Un univers sangvinic, cu multe vene şi nici o reţetă de ieşire. Primul episod al volumului (Atentat) este un monolog captivant şi tenebros de filosofic, al doilea (Anal) este ca un thriller erotic postmodern, al treilea (Angst) un posibil tratat de psihiatrie lirică, iar al patrulea episod (Anamneză) o punere în scenă ludică şi hiperlucidă a eurilor animate. Peste tot sufletul şi spiritul sunt în antiteză lupasciană. Este o lume a asfinţirii, fiindcă la bătrânii păgâni edenul era la apus. Suntem în kali-yuga şi iată că Ştefan Bolea scrie poezie cu o mânie faustică şi cu o verticalitate dantescă, oferindu-şi trupul poetic. Poftiţi la cină!

Sorin-Mihai Grad
Ştiaţi despre Ştefan Bolea că: se oferă să-i repare iubitei, cu al cărei cap în mână face autostopul, machiajul cu dalta, nu se sfieşte să jongleze cu toate secreţiile, nici să insufle textelor sale cuvinte străine, a scris un rezumat actualizat al noului testament, îşi iubeşte patria, cu kalaşnikovul, a verificat fiabilitatea fight-clubului şi este foarte politicos? În buzunarele sale creşte benzină, iar el o împarte cu siguranţă şi generozitate, singura dilemă care reuşeşte să evadeze din zoo’ul său personal referindu-se la oportunitatea scăpărării unui chibrit în detrimentul unei brichete. Răspunsul îl găsiţi la pagina 44, dar sunteţi sigur că vreţi să-l cunoaşteţi? Dacă da, adunaţi-vă toate urmele de curaj şi deschideţi cartea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s